• MESTO HRIŇOVÁ OTVORÍ OD 1. 3. 2021 MATERSKÉ ŠKOLY A 1. STUPEŇ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL

          • Milí Hriňovčania,

            vzhľadom na akútnu potrebu plnohodnotného vzdelávania pre naše deti, požiadavky rodičov, s prihliadnutím na vývoj epidemickej situácie v meste, v zmysle aktuálneho usmernenia ministerstva školstva k otváraniu škôl z 24.2.2021 Mesto Hriňová od pondelka,

            1.3.2021, otvorí svoje materské školy a 1. stupeň základných škôl v prezenčnej forme.

            Robíme tak po odporučení RÚVZ vo Zvolene v súčinnosti so zriaďovateľmi škôl, mestami a obcami okresu Detva aj po konzultáci s riaditeľmi škôl a školských zariadení.

            Podľa aktuálneho usmernenia ministerstva školstva, napriek aktuálnej epidemiologickej situácii je aj v IV. stupni varovania Covidového automatu možné otvoriť materské školy a 1. stupeň základných škôl pre prezenčnú výučbu pri dodržaní prísnych protiepidemických opatrení.

            https://www.minedu.sk/usmernenie-pre-riaditelov-a.../

            Podmienkou je otestovanie sa aspoň jedného z rodičov zákonných zástupcov žiakov pri prezenčnej výučbe podľa frekvencie platnosti testu, aktuálne každých 7 dní.

            Odporúčame otestovanie obidvoch zákonných zástupcov žiakov.

            Aj preto bude počas nasledujúceho víkendu k dispozícii aj dočasné odberové miesto v Mestskom kultúrnom stredisku v Hriňovej.

            Okrem toho sú počas celého týždňa otvorené 2 trvalé MOM na štadióne a starom sídlisku aj s možnosťou rezervácie termínu testovania.

            Vzhľadom na vážnosť situácie vyzývame rodičov na absolútnu zodpovednosť, aby sme nezhoršili epidemickú situáciu v meste a nemuseli vyučovanie na 1. stupni základných škôl a v materských školách po niekoľkých dňoch rozhodnutím RÚVZ opätovne prerušiť.

            Ďakujem, že zostávate zodpovední.

            Usmernenie pre zákonných zástupcov

             

            Vážení rodičia,

            mesto Hriňová rozhodlo od 1. marca 2021 otvoriť školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti

            • pre deti materskej školy,
            • pre žiakov 1. stupňa základnej školy ,prvého stupňa špeciálnej triedy
            • zabezpečená bude aj prevádzka školského klubu detí (okrem ranného ŠKD) a školskej jedálne tak, ako pred prerušením vyučovania,
            • 2. stupeň ZŚ ako aj druhý stupeň ŚTsa naďalej bude učiť DIŠTANČNE.

            Podmienkou, aby Vaše dieťa mohlo nastúpiť do školy alebo materskej školy, je negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu, s ktorým žije dieťa v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 dní. Zároveň mesto Hriňová rodičom dôrazne odporúča pretestovanie oboch rodičov z dôvodu zníženia rizika, vzhľadom na skutočnosť, že deti MŠ a žiaci 1. stupňa nemajú povinnosť testovať sa. Negatívny test musia mať aj všetci zamestnanci.

            Výnimku z testovania bude mať osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace a osoba, ktorá bola očkovaná aj druhou vakcínou, od ktorej uplynulo aspoň 14 dní.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa prostredníctvom školského Edupage. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            STRAVOVANIE

            • Upozorňujeme rodičov žiakov 1. stupňa, ktorí mali objednanú stravu a nenastúpia do školy, aby svoje deti vyhlasovali z obeda, v opačnom prípade bude musieť rodič zaplatiť cenu celého obeda (aj s dotáciou 1,20€).

            BEZINFEKČNOSŤ a  POTVRDENIE O NEGATÍVNOM TESTE RODIČA

              Zákonný zástupca dieťata je povinný vyplniť a odovzdať tlačivo o bezinfekčnosti

            Vstup do budovy školy je naďalej zakázaný. Preberanie žiakov z ŠKD bude naďalej prebiehať po telefonickom kontakte s pani vychovávateľkou.

             

            Viac info na: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-2-2021/

             

          • Vyučovanie od 22.02.2021 bude prebiehať naďalej dištančne

          • Naše mesto aj celý okres Detva sú od pondelka 22.02.2021 podľa covidového automatu zaradené do najvyššieho IV. stupňa varovania. Vyučovanie  bude prebiehať naďalej dištančne. 

            Rodičia kritickej infraštruktúry majú možnosť umiestniť dieťa v MŠ Jarabová.

          • Výsledky našich žiakov v online okresnom kole matematickej olympiády

          •  

            V kategórii Z5 sa o 1. miesto podelili  Gabriela Kmeťová - 5.A a Natália Gondová - 5.B 

            2. miesto získala Nina Uhrinová - 5.A a na 3. mieste je Samuel Sivok - 5.B.

            V kategórii Z9 získala 2. miesto Petronela Mazúchová - 9.A.

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a gratulujeme.

          • Literárny kvíz šiestakov

          • V pondelok 8.2.2021 si zmerali svoje sily v literárnom kvíze žiaci šiesteho ročníka.

            Kvíz prebiehal online formou a zúčastnilo sa ho 19 žiakov 6.A a 6.B triedy. Popasovali sa s úlohami z ľudovej slovesnosti, určovania umeleckých jazykových prostriedkov, populárnej piesne, balady, literárnej teórie, básne Turčín Poničan, sami museli tiež vymyslieť krátke básne.

            Žiaci boli rozdelení do štyroch skupín a najúspešnejšou skupinou sa stali piati žiaci 6.B triedy: Simonka Šufliarska, Katka Trebuľová, Lukáš Malček, Sarah Nosáľová a Roman Gombala. 

            Všetci zapojení získavajú jednotky a víťazi po návrate do školy aj sladkú odmenu.

          • ŠKOLY A ŠKôLKY ZOSTÁVAJÚ ZATVORENÉ!!!!

          • KVÔLI ZAZNAMENANEJ VYSOKEJ POZITIVITE TESTOV V PRVÝCH DVOCH HODINÁCH PLOŠNÉHO TESTOVANIA HRIŇOVÁ OD PONDELKA 8.2.2021 ŠKOLY VO SVOJEJ ZRIAĎOVATEĽSKEJ PÔSOBNOSTI NEOTVORÍ.

            Rodičia kritickej infraštruktúry (záchranári, zdravotníci, zverolekári, vojaci, zamestnanci pošty, železníc, vodární, elektrární, plynární) majú možnosť umiestniť dieťa v MŠ Jarabová.