• Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR) Vás pozýva:

          • V minulom školskom roku sme s Bábkovým divadlom na Rázcestí spolupracovali v rámci projektu Rok divadla. Kvôli pandémii sa však mnohé z dohodnutých predstavení neuskutočnili. Napriek tomu sa BDNR nevzdáva a organizuje online predstavenia.

            Informácie o všetkých aktivitách nájdete na ich webovej stránke: Bábkové divadlo na Rázcestí

            Ak sa chcete zúčastniť niektorého ich predstavenia, navštívte stránku navstevnik.online.

            Určite Vám odporúčame inscenáciu Zamatový zajačik - viacerí z nás ju videli naživo a je skutočne kúzelná.

            Na stránke nájdete nielen inscenácie BDNR, ale aj iné kultúrne organizácie, ktoré ponúkajú program online.

          • Deň učiteľov

          • Dnešný deň patrí všetkým našim učiteľom,
            ktorí s láskou odovzdávajú vedomosti nám - deťom - budúcnosti. 
            ĎAKUJEME za vašu snahu, lásku, podporu a predovšetkým trpezlivosť aj pri Online Vyučovaní.
            ĎAKUJEME za nové vedomosti, skúsenosti a nápady,
            nech vám pohár trpezlivosti nikdy nepretečie
            a rozdáte ešte mnohým generáciám vaše skúsenosti a poznatky. 
            ĎAKUJEME.

            Žiacky Parlament

          • Skrášľovanie našej školy

          • Naďalej pokračujeme v skrášľovaní našej školy. Aj keď jar sa so zimou akosi nechce rozlúčiť v oddeleniach ŠKD to vôbec nie je vidieť. Naše usilovné deťúrence pod vedením šikovných pani vychovávateliek jar privolávajú každý deň. Pýtate sa ako? Krásnymi výrobkami v podobe pestrých výkresov, prvých jarných kvietkov, ktoré sú na nerozoznanie od tých živých.  Pri takejto kráse jar nenechá na seba dlho čakať. Malá ukážka z ich tvorby. 

          • Naša škola pomaličky rozkvitá

          • Tak ako pomaličky rozkvitá príroda ,rozkvitla i naša škola. Prešla rekonštrukciou vnútorných  ako aj vonkajších priestorov . V budove prvého stupňa sa nám podarilo prerobiť bývalú kuchynku na zborovňu pre pani učiteľky prvého stupňa  vychovávateľky a asistentky. V jej tesnom susedstve vznikol priestor, kde v prípade potreby prebiehajú konzultácie s rodičmi  aj možnosť realizácie psychologických a špeciálnopedagogických vyšetrení pracovníčkami z centra ŠPPP poradne.  O svoje nové a dôstojné miesto  neprišla ani kuchynka ,ktorá sa teraz nachádza v bývalých priestoroch zubnej ambulancie. Nová učebňa  IT spĺňa všetky štandardy kvalitnej výučby . Svoje ošatenie dostáva aj budova druhého stupňa ,kde prebiehajú práce v podobe zateplenia  a zmeny jej fasády. Pokračujeme však ďalej ,pretože nás čaká vonkajšia úprava okolia školy v rámci projektu ,SYNCHRONIZUJEME S PRÍRODOU v spolupráci so Spojenou školou v Detve .Do  areálu pribudne zeleň v podobe stromov okrasných kríkov ,ktoré vytvoria zátišia slúžiace na oddych a výučbu. RELAXAČNO-NÁUČNÝ CHODNÍK bude pokračovaním bližšieho prepojenia žiakov s prírodou. Jeho súčasťou budú náučné tabule s tematikou prírody a histórie Podpoľania .Svoje využitie nájde   celoročne kde žiaci budú môcť sledovať zmeny v prírode ,prepájať svoje nadobudnuté vedomosti z triedy priamo do terénu a mnohé aktivity si priamo    vyskúšať .Čo nás  veľmi, teší ,že tento areál bude slúžiť  v poobedňajšom čase aj pre deti z ŠKD. Nájdu si tam svoj kútik pre oddych ,hry a aktivity s pani vychovávateľkami .Vo vyvýšených záhonoch bude možnosť získať bližší kontakt s pôdou a rastlinstvom. Deti si vyskúšajú sadenie, presádzanie ,rozlišovanie rastlín a drevín . Nezabúdame však aj na športové vyžitie našich žiakov a podchytenie športových talentov. Čaká nás úprava  areálu v okolí multifunkčného ihriska, vytvorenie novej atletickej dráhy ako aj celková realizácia moderného športoviska. Ako sa nám práca zatiaľ darí posúďte na priložených fotografiách.

          • Žiadame rodičov

          • Žiadame rodičov, aby neporušovali nariadenie a nevstupovali do budovy školy, ako aj jedálne v raňajších ako aj v poobedňajších hodinách.

            Po opakovanom porušovaní budeme nútení kontaktovať políciu!!!!