• 30.06.2022 bude ŠKD v prevádzke najneskôr do 14:00 hod

          • Prosíme rodičov detí navševujúcich ŠKD, aby si vrámci možností vyzdvihli svoje deti z ŠKD skôr (dnes 29.06.2022) ako v bežné dni. Vysoké popoludňajšie teploty sú pre detský organizmus nebezpečné. Oznamujeme rodičom, že zajtra 30.06.2022 bude ŠKD v prevádzke najneskôr do 14:00 hod.

          • Celoslovenská výzva pre ZŠ „Dlaň dokorán“

          • Kedy si naposledy urobil niečo pre iných? Kedy si poradil, pomohol, podporil? Deti obkreslili a vystrihli svoju otvorenú dlaň a napísali do nej dobré skutky, ktoré urobili. Potom sme všetky ruky detí zo školy spojili a odmerali sme reťaz, ktorá mala 45,5 metra.

          • Po stopách SNP

          • 10. júna sa niektorí žiaci našej školy zúčastnili na dejepisnej exkurzii po stopách SNP, ktorú pre nich zorganizovala hriňovská organizácia Zväzu protifašistických bojovníkov. Žiaci sa poklonili pri hroboch padlých na partizánskom cintoríne Tlstý javor. Navštívili aj Múzeum SNP v Nemeckej a Banskej Bystrici. Pripomenuli sme si utrpenie a hrdinstvo našich predkov počas druhej svetovej vojny.

            text: p.uč. Blanka Kováčová, foto: Monika Krnáčová 8.A, foto upravil: Anton Trebuľa - Kečkár

             

          • Okresné kolo v atletike žiačok a žiakov okresu Detva

          • V dňoch 8.,9.,10., júna prebiehalo okresné kolo v atletike žiačok a žiakov okresu Detva.

            Futbalový štadión v Detve sa na tri dni stal dejiskom atletických disciplín. Deti súperili na športoviskách v skoku do diaľky, hode kriketovou loptičkou, vo vrhu guľou, behu na 50,60,300,400,600,800 a 1000m. Naši žiaci sa  pod vedením svojich učiteľov svedomite pripravovali a dosiahli skvelé výsledky.

            Všetci nemôžu byť na stupni víťazov, ale svojou bojovnosťou si zaslúžia naše poďakovanie za úspešnú reprezentáciu, Viktória Borodáčová, Mária Machavová, Nikola Melicherová, Šimon Straka, Ľubomír Babic, Daniela  , Adriana Hanesová

            Veľký obdiv patrí žiakom 5.ročníka. Ich snaha, bojovnosť, môžu byť vzorom aj pre profesionálnych športovcov. Skvelí boli všetci ktorí reprezentovali našu školu a verím, že stupeň víťazov čaká na nich v ďalších atletických súťažiach. Ďakujeme za reprezentáciu.

            Posledný deň patril našim najmenším. Ich medailová bilancia bola skvelá.

          • Úspešný atletický štvorboj – Miška Lalíková 7.A

          • V piatok 3.6. sa konalo  krajské kolo atletického štvorboja v Žiari nad Hronom. Miška bojovala  v konkurencii atlétok  o postup na celoštátne kolo. Na postup jej chýbalo 6 bodov, ale aj napriek tomu jej gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

             

          • Zbierka pre Odchytové koterce v Hriňovej

          • Posledný aprílový týždeň žiaci z 3.A zorganizovali zbierku pre Odchytové koterce v Hriňovej. Počas toho týždňa nás v škole navštívila dobrovoľnícka Mia aj so psíkmi. Žiakom sa podarilo vyzbierať nielen staré deky, uteráky a plachty ale aj financie vo výške 200€. 

            V piatok, 3.6.2022, osobne navštívili koterce  a odovzdali zbierku. Odmenou im bol, okrem dobrého pocitu, šťastný pohľad psíkov. Zvieratká zvládli návštevu vynikajúco a dúfajú, že ich skvelú povahu ocenia aj ich budúci majitelia, na ktorých netrpezlivo čakajú. Deti si tiež užili prítomnosť šteniatok, ktorým sa v ten deň dostalo veľké množstvo objatí a pohladenia. Veríme, že táto akcia nebude posledná a ak bude opäť príležitosť, radi ju zopakujeme. 

          • Mladý Európan

          • V piatok 27.5. 2022  žiaci 9.B triedy Margaréta Fabriková, Veronika Beraxová a Andrej Kmeť úspešne reprezentovali našu školu v súťaži Mladý Európan Junior, ktorú každoročne organizuje Spojená stredná škola v Detve. Vo veľkej konkurencii základných škôl detvianskeho okresu a umiestnili na druhom mieste. Gratulujeme