• Slávik Slovenska 2024 - Domáce kolo

          • Dňa 8.4. sa uskutočnilo školské kolo súťaže v speve ľudových piesní „Slávik Slovenska 2024“
            v 2. a 3.kategórii.
            Výsledky:

                 2.kategória

            - bez obsadenia

                 3.kategória

                       I.m. – Daniela Guttenová 9.B
                      II.m. – Sarah Nosáľová 9.B

            Zúčastneným patrí veľká vďaka, a víťazke prajeme veľa zdaru v okr.kole.

          • Marec mesiac knihy

          • Marec bol plný rôznych náučných a zábavných akcií, ale marec je najmä mesiacom kníh. Boli sme sa pozrieť aj v mestskej knižnici, kde nám teta knihovníčka zaujímavo porozprávala o knihách, o tom ako si ich môžeme požičiavať.

            Čítanie rozvíja fantáziu a pomáha nám pamätať si kde napísať aké y/i. 

            Žiacky parlament nám zorganizoval novú, veľmi zaujímavú akciu - BURZU KNÍH. Doniesli sme knižky z domu, také, ktoré už máme prečítané a chceme, aby sa aj iní žiaci potešili z pekných príbehov.  

             

          • Downov syndróm

          • 21. marec sme si pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. Našu školu táto tradícia nenechala ľahostajnými a učitelia spolu so žiakmi prejavili solidaritu a tým podporili ľudí s Downovým syndrómom, za čo im patrí veľké poďakovanie. Ukázali spolu, že im títo ľudia nie sú ľahostajní a svojim gestom tak vyjadrili, že inakosť patrí do nášho života.

            Na prvom stupni si žiaci vypočuli prezentáciu o ľuďoch s Downovým syndrómom a prišiel nás pozrieť aj náš bývalý žiak, ktorý vedel žiakom porozprávať vlastné skúsenosti s touto genetickou odchýlkou. 

             

          • Príprava na veľkonočné sviatky

          • Žiaci I. špeciálnej triedy sa takto tešili a pripravovali na veľkonočné sviatky. Vyrobili si pozdravy, papierové kuriatka, v kuchynke napiekli muffiny a skúsili si zdobenie kraslíc voskom. Do triedy sme si pozvali pána Kmeťa, ktorý sa tejto technike dlhoročne venuje. Ďakujeme, že si našiel na nás čas.

          • Vyhodnotenie medzitriedneho turnaja vo volejbale

          • ml. žiaci 1. miesto 6.A 2. miesto 5.A 3.miesto 5.B

            ml. žiačky 1.miesto 6.B 2. miesto 5.A 3. miesto 5.B

            st. žiačky 1.miesto 7.A 2.miesto 9.A 3.miesto 8.A

            st. žiaci 1.miesto 8.B 2.miesto 9.B 3.miesto 7.B

            Gratulujeme :)

          • Deň šťastia

          • 20. marec je nielen prvým jarným dňom, ale oslavujeme aj Medzinárodný deň šťastia.

            Na I. stupni, v špeciálnych triedach a ŠKD sme tento deň oslávili tak, že sme sa snažili pripomenúť si každodenné maličkosti, ktoré vedia robiť naše dni krajšie. Rozprávali sme sa o pocitoch šťastia, kedy sme šťastní, čo nám vyčarí úsmev na tvári. Svoje pocity šťastia sme písali do lúčov slniečka, vyrábali sme štvorlístky ako symbol šťastia. V ŠKD sa pani vychovávateľky snažili deťom vyčariť úsmev rôznymi zábavnými a pohybovými aktivitami.

            ŠŤASTIE je nákazlivé! Potešiť nielen seba, ale aj druhých, však môžeme hocikedy, nie iba v tento deň. 

          • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína, súťaže v prednese poézie a prózy, sa konalo 14.marca 2024 v Detve. Našu školu  reprezentovali Samuel Dobiáš /4.B/, Alžbetka Krahulcová /4.A/, Michaela Kmeťová /6.A/, Tamara Kršiaková /5.A/, Michaela Lalíková /9.A/ a Nina Uhrinová /8.A/.

            V I. kategórii /žiaci 2. – 4. ročníka/ sa v prednese poézie umiestnila na 3. mieste Alžbetka Krahulcová zo 4.A triedy.

            V II. kategórii /žiaci 5. – 6. ročníka/ rovnako v prednese poézie 1. miesto získala Tamara Kršiaková, žiačka 5.A triedy.

            Obom dievčatám gratulujeme k umiestneniu a budeme im držať palce na regionálnom kole HK , ktoré sa uskutoční v apríli vo Zvolene.

          • Výstava poľovníckych trofejí + návšteva knižnice

          • Po roku sa žiaci ŠT vybrali na výstavu poľovníckych trofejí. Skôr, než si trofeje prehliadli, veľmi zaujímavým interaktívnym spôsobom sa oboznámili s rôznymi druhmi živočíchov. Pracovníci Lesov SR si pre všetkých žiakov opäť pripravili atraktívne úlohy zamerané na poznávanie zvierat, vtákov, ich stôp, stromov a rastlín, ich plodov. Boli to rôzne prešmyčky, pexesá, puzzle a ďalšie poznávacie hry.

            V rámci "mesiaca" knihy sme navštívili mestskú knižnicu, kde nás pani Kamenská oboznámila s nákupom, evidenciou, udržiavaním, požičiavaním a ďalšími akciami, ktorými sa zaoberá Mestská knižnica v Hriňovej.

          • Exkurzia- Roľnícke družstvo Látky

          • Dňa 7.3. 2024 žiaci I.ŠT navštívili roľnícke družstvo v obci Látky v rámci vyuč. predmetov Vecné učenie a Vlastiveda (téma Živočíchy). Cieľom exkurzie bolo spoznať prácu ľudí, ktorí sa starajú o hospodárske zvieratá a tiež prácu ľudí, ktorí vyrábajú rôzne výrobky z mlieka. Pozreli sme si kravín, pohladkali teliatka, videli sme, kde a ako každé ráno a večer kravičky doja. Navštívili sme aj syráreň, kde sme videli proces výroby syra. Bonusom bola ochutnávka mliečnych výrobkov.