• Štúrov Zvolen

          •  

            V utorok 7. mája sa žiačky našej školy zúčastnili na regionálnom kole súťaže v rétorike, ktorá sa nazýva Štúrov Zvolen. Michaela Kmeťová z 6.A sa umiestnila v I. kategórii na 2. mieste a Nina Uhrinová v II. kategórii na treťom mieste. Dievčatá opäť dokázali, že patria medzi špičku regionálnych recitátoriek. Srdečne blahoželáme k úspechu a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

          • Výlet k Slavínu

          • 9. mája sa vybraní žiaci našej školy zúčastnili výletu do Bratislavy.Hlavným cieľom výletu bola návšteva vojnového pamätníka na Slavíne a položenie kytice kvetov na pamiatku padlým sovietskym vojakom, ktorí sú tu pochovaní. Cestou k pamätníku sme prešli aj okolo Bratislavského hradu a Slovenského parlamentu.

            Chceme poďakovať hriňovskému Zväzu protifašistických bojovníkov za pekný výlet, ktorý pre žiakov našej školy zabezpečili.

          • Latka Jána Zvaru

          • 1. kategória Chlapci :1.miesto: M. Majan 100 cm, 2. miesto: K. Salva 95 cm  3. miesto: M. Gonda 80 cm

            1. kategória Dievčatá: 1.miesto: M. Kučerová 90 cm 2. miesto: P. Slúková 85 cm 3. miesto: L. Salvová 80 cm

            2.kategória Ch.:1.miesto:S. Kliment 110 cm 2. miesto:F. Franek 100 cm 3. miesto:O. Marko, T. Solár 100 cm

            2.kategória D.: 1.miesto:N. Stieranková 115 cm 2. miesto:Z. Laššáková 110 cm 3. miesto:M. Majanová 105 cm

            3. kat. CH.: 1.m.: T. Hriseňko 135 cm 2.m.: P. Lupták 130 cm 3.m.: T. Machava 125 cm

            3. kat. D.: 1.m.: D. Melicherová 125 cm 2.m.: M. Hanusková 120 cm 3.m.: J. Hrončeková 110 cm

            4. kat. CH.: 1.m.: T. Krahulec 155 cm 2.m.: T. Buštor 155 cm 3.m.: M. Lupták 150 cm

            4. kat.D.:1.m.:N. Gondová135 cm2.m.:M. Gondová130 cm3.m.:M. Vreštiaková,N. Uhrinová,A. Oravcová 120 cm

          • Mladí filantropi

          • Spolupráca, chuť vytvoriť niečo nové, ale hlavne dať často nepotrebným veciam ďalšiu šancu ako si skrášliť svoje okolie to bola hlavná myšlienka projektu do, ktorého sa zapojili žiaci špeciálnych tried ako aj usilovní žiaci v ŠKD so svojimi pani vychovávateľkami. Spojená škola v Detve podporila finančne náš nápad a tak sme mohli začať tvoriť. Drevené palety dostali nový náter a vďaka tvorivosti našich žiakov a za pomoci pána školníka vzniklo sedenie, ktoré bude zdobiť náš náučno relaxačný areál v areáli školy. Staré vedrá neskončili na smetisku, ale ožili farbami a veselými obrázkami a poslúžia ako kvetináče. Do nich sme nasypali zeminu a zasadili liečivé bylinky a taktiež kvety. Staré roztrhané lopty poslúžili ako nádobky, v ktorých sú skalničky, levandule a zdobia vstup do budovy prvého stupňa. Zvyšky látok po zošití budú slúžiť na pohodlnejšie sedenie. Tento relaxačný kútik, ktorý je umiestnený medzi stromami budeme naďalej dopĺňať novými nápadmi tak, aby slúžil nám všetkým. V doobedňajšom čase sa môže využívať vo vyučovacom procese, poobede na hru, relax a oddych. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí svojou prácou prácou pomohli zrealizovať tento oddychový kútik. Taktiež ďakujeme rodičom, ktorí nám pomohli a doniesli staré vedrá. Paletové sedenie je výbornou voľbou vytvárať ďalšie oddychové miesta preto budeme v ich výrobe pokračovať. Pravdaže nekončíme a uvítame každý nový nápad ako využiť veci, ktoré často prehliadame lebo sa nám zdajú staré, nepotrebné a nepekné. Stačí však málo a dokážeme ich zmeniť a používať ďalej možno v inej podobe. Aj o tom je ochrana prírody.

          • Plavecký kurz

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký kurz.

            Od 29.04. do 03.05. 2024 deti 4. triedy v spolupráci s plaveckou akadémiou Beruška absolvovali plavecký kurz v hoteli Tenis. Deti si z kurzu odniesli nielen príjemné zážitky, ale aj medaily za statočnosť a odvahu počas celého kurzu.

          • Týždeň Zeme v ŠKD

          • Pri príležitosti Dňa Zeme sme v oddeleniach ŠKD venovali celý týždeň. Rôznymi aktivitami, cez prezentácie, kvízy, sadenie kvetov, čistenie areálu školy od smetí, separáciou odpadu, tvorivými aktivitami, hrami, besedou so včelárom, sme prispeli k vzbudeniu záujmu o našu planétu Zem, ktorá tak veľmi potrebuje pomoc a ochranu.

          • Biblická olympiáda 2023/2024

          • Žiaci našej školy Jaroslav Kmeť 9.A, Gabriela Kmeťová 8.A a Michaela Kmeťová 6.A nás úspešne reprezentovali na Biblickej olympiáde. V dekanátnom - okresnom kole získali 1. miesto a postup na krajské kolo. V Badíne si zmerali sily s víťazmi okresných kôl a úspešne obsadili 5. miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme.

          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 19.4. 2024 sa Gabika Kmeťová z 8.A  zúčastnila krajského kola Dejepisnej olympiády v Banskej Bystrici. Vo veľkej konkurencii 25 žiakov z rôznych škôl Banskobystrického kraja sa  nestratila a umiestnila sa na peknom 6. mieste. Preukázala dostatočné vedomosti o slovenských hradoch i z predpísaného učiva 8. ročníka. Stala sa úspešnou riešiteľkou krajského kola Dejepisnej olympiády.

            Ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy.

          • Športové popoludnia s ŠKD v športovej hale

          • Počas popoludňajších aktivít v ŠKD, sme sa s niektorými žiakmi vybrali do športovej haly, kde sme si poriadne zašportovali. Zahrali sme si rôzne pohybové a štafetové hry, svoju zručnosť sme si otestovali pri športoch florbal a bedminton.

            Bol to veľmi príjemne strávený čas, počas ktorého sme si posilnili naše zdravie.

          • 1.ŠT v Detve

          • 25.4. navštívili žiaci z I. špeciálnej triedy Popolianske múzeum v Detve a pozreli si zaujímavé výstavy, kde získali nové poznatky o ľudových hudobných nástrojoch, o vyšívaní krivou ihlou, o valaskej kultúre na Podpoľaní či o prvom slovenskom námornom kapitáovi Júliusovi Jurajovi Turzovi, ktorý sa narodil v Detve. O pár metrov ďalej, vo Vagačovom dome si pozreli výstavu retro kočíkov, s akými sa hrávali ich mamy a staré mamy. Nakoniec si oddýchli, ale aj sa naučili, ako redukovať veľké množstvo odpadu na besede s p. Gondovou v predajni čapovanej, bezobalovej drogérie Eco Katruška.

          • Deň Zeme s II.ŠT

          • V piatok, 26. apríla, v rámci Dňa Zeme, ktorý bol síce 22. apríla, ale bolo nevhodné počasie, žiaci II.ŠT spolu so svojou triednou učiteľkou, pod vedením Mgr. Denisky Naščákovej čistili okolie cyklotrasy v Hriňovej.  Na prvý pohľad sa zdalo, že nebudú mať veľa práce, ale nazbierali veru veľa odpadu...Bohužiaľ, ľudia si stále mýlia prírodu s odpadkovými kontajnermi...Všetkým patrí naozaj veľké poďakovanie.

            Monika Vilhanová, tr. uč.