• Štedrý december

          • Počas decembra sa ukázalo hlboké cítenie našich žiakov, učiteľov ale aj priateľov školy. Empatia a sviatočná nálada vládla v priestoroch našej školy. 
            Z kuchynky sa rozplývala vôňa vianočných medovníkov, ktoré si žiaci malí i veľkí pripravovali na "Medovníkové mesto  Hriňová". 
            Žiaci školského parlamentu pod vedením p.uč. Žilkovej zorganizovali vianočné vystúpenie plné hudby, spevu a slova pre Jednotu dôchodcov Slovenska v Hriňovej. Obzvlášť ich srdiečka potešili "Kubovci".
            V predvianočnom období sme naplnili krabice a tašky plné nehy, prianí a potešenia pre seniorov v DD a DSS Krivec a Senior Active v Hriňovej. Darčeky žiaci základnej a materskej školy odovzdali priamo pod stromček spomínaných zariadení. Túto skvelú udalosť spestrili spevom, hudbou a slovom, vykúzlili perličky šťastia, lásky a útechy u klientov zariadení. Úprimné slová vďaky, potlesk a stisk ruky bol neskutočným ocenením pre žiakov, ktorí sa tejto krásnej akcie zúčastnili. 
            Posledný decembrový deň v škole patril tradične "Vianočným trhom". Chodby školy sa zaplnili lavicami, na ktorých sa ponúkali všelijaké drobnosti, dobroty, krásne vianočné ozdoby, hračky, školou sa tiahla vôňa vianočného punču, čaju, voňavých srdiečok a mnohí si pochutili na rôznych vianočných chuťovkách. Niekde sa dali zahrať hry. Na trhoch nechýbala obľúbená tombola, v ktorej bolo cez viac ako 200 cien, ktoré nám sponzorovali hriňovskí podnikatelia. Trhov s zúčastnili aj naši bývalí žiaci, rodičia žiakov a priatelia školy, ktorí si atmosféru trhov veľmi pochvaľovali. 

            Výťažok z vianočných trhov v sume 2000€ poputuje malým onkologickým pacientom v Banskej Bystrici OZ Svetielku Nádeje. Ďalšiu sumu v hodnote 400€ posielame OZ Maják Nádeje - mamičkám v núdzi, ktoré nás oslovili s voňavými srdiečkami. 

          • Policajná zásahová jednotka v škole

          • Pred vianočnými prázdninami nám prišli príslušníci policajného zboru predviesť ukážku policajného zásahu - zadržanie osoby podozrivej zo spáchania trestného činu. Policajti mali na sebe nepriestrelné vesty, v rukách zbrane a zločinec bol v okamihu zneškodnený a v putách odvedený do bezpečia vozidla. Ukážka pôsobila veľmi autenticky a uveriteľne. Na záver boli žiakom sprístupnené policajné autá a tiež dostali drobné darčeky ale aj odpovede na ich zvedavé otázky.