• Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

          • Dňa 26.01.2024 sa v Centre voľného času Trend v Detve konalo okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko. Reprezentovali nás víťazi školského kola v troch kategóriách.

             

            1.     kategória – 2-3 ročník – Karolína Melicherová 3A

            2.     kategória -  4-5 ročník – Samuel Dobiáš 4B

            3.     kategória -  6-7 ročník -  Lukáš Ilčík 7A

             

            Všetci traja sa umiestnili vo svojej kategórii na druhom mieste.

            Ďakujeme za reprezentáciu a blahoželáme

          • Šaliansky Maťko – školské kolo

          •  

            Dňa 24.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo v druhej a tretej kategórii súťaže Šaliansky Maťko. V prvej kategórii súťažili žiaci na prvom stupni už o niečo skôr. Vo všetkých troch kategóriách nás budú na okresnom kole reprezentovať títo žiaci:

            1.kategória: 1. miesto – Karolína Melicherová (3.A)

            2.kategória: 1. miesto – Samuel Dobiáš (4.B)

            3.kategória: 1. miesto – Lukáš Ilčík (7.A)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom prajeme úspechy v okresnom kole J.

          • Návšteva múzea

          • Dňa 24.01.  žiaci I. špeciálnej triedy navštívili Stredoslovenské múzeum v Tihányiovskom kaštieli v Banskej Bystrici, kde si pozreli stálu expozíciu Príroda strednéo Slovenska a výstavu motýľov z celého sveta. V nákupnom centre si zblízka pozreli vesmírne telesá- Zem a Mesiac.

          • Deň komplimentov

          • Aj na nástenke nájdete Strom komplimentov, na ktorý môžete verejne lepiť srdiečkové lístky s komplimentmi.
            Ak chceš kompliment vyjadriť osobne, môžeš hodiť lístok do schránky, alebo kokrétnu osobu osloviť. 

          • Hriňovská energetická

          • Vo štvrtok, 18. januára, sa žiaci II.ŠT spolu so svojou triednou učiteľkou vybrali na  exkurziu do Hriňovskej energetickej, ktorá sa nachádza v hornej časti mesta Hriňová.
            Zvedaví a plní očakávania navštívili veľmi zaujímavé miesto, z ktorého prúdi teplo do rôznych častí v Hriňovej, vrátane našej školy. Ujal sa nás pán Ing. Malatinec, ktorý nám ukázal celý proces výroby tepla, od privezenia štiepky, cez dávkovanie do kotlov, spaľovanie, nastavovanie teploty počítačom, prúdenie teplej vody potrubím, vykurovanie rôznych budov v Hriňovej, skladovanie odpadu, čiže popola a perspektívne aj zúžitkovanie popola ako hnojivo. Videli sme aj predajňu rôznych kotlov, krbov a rôznych prídavných zariadení. Všetko bolo náramne zaujímavé a teraz už vieme, ako príde teplo do našej triedy.

          • Bunka očami šiestakov

          • Žiaci šiesteho ročníka vyrábali 3D model rastlinnej a živočíšnej bunky. 

            Žiaci vytvorili krásne projekty, pričom využili rôzne materiály, aby vyrobili organely buniek.  

          • Návšteva Zvolenského zámku

          • V stredu, 10. januára 2024 žiaci II.ŠT spolu so svojou triednou učiteľkou navštívili Zvolenský zámok vo Zvolene. Rozšírili si tak svoje vedomosti z vlastivedy o gotickej kultúre, majstrovi Pavlovi z Levoče a jeho diele, z výtvarnej výchovy o slovenskom maliarovi Ľudovítovi Fullovi, výstrednom umelcovi pôvodom zo Slovenska – Andym Warholovi, dokonca si mohli vytvoriť vlastný návrh Campbellovej polievky podľa Andyho Warhola, z dejepisu o osídľovaní Zvolena a okolia. Cieľ exkurzie bol tak splnený.

          • Detský čin Podpoľania

          • 19.decembra 2023 dvadsiati žiaci, ktorí boli nominovaní za svoje dobré skutky, odcestovali pod dozorom pani riaditeľky Mgr. Ivety Križovej do Detvy, kde sa na mestskom úrade konala udalosť pod názvom Detský čin Podpoľania. Túto akciu organizovala Spojená škola v Detve spolu s MÚ Detva a boli na nej ocenení za svoje dobré činy žiaci celého okresu Detva. Potešilo nás, že spomedzi všetkých žiakov získala najvyššie ocenenie žiačka našej školy Diana Slováková, ktorá svoj voľný čas venuje útulku v Hriňovej a tak pomáha strateným alebo nechceným zvieratkám.  Ďakujeme všetkým nominovaným žiakom za skvelú reprezentáciu našej školy aj nášho regiónu. Veríme, že dobré skutky budeme všetci konať aj naďalej.

          • Oznámenie o prerušení prevádzky materskej školy dňa 15.01.2024

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Školská 1575, Hriňová oznamuje, že dňa 15.01.2024 (pondelok), nebude v prevádzke materská škola z dôvodu prerušenia distribúcie elektriny( odstraňovanie poruchy).

            Prevádzka materskej školy bude pokračovať 16.01.2024.

          • Štedrý december

          • Počas decembra sa ukázalo hlboké cítenie našich žiakov, učiteľov ale aj priateľov školy. Empatia a sviatočná nálada vládla v priestoroch našej školy. 
            Z kuchynky sa rozplývala vôňa vianočných medovníkov, ktoré si žiaci malí i veľkí pripravovali na "Medovníkové mesto  Hriňová". 
            Žiaci školského parlamentu pod vedením p.uč. Žilkovej zorganizovali vianočné vystúpenie plné hudby, spevu a slova pre Jednotu dôchodcov Slovenska v Hriňovej. Obzvlášť ich srdiečka potešili "Kubovci".
            V predvianočnom období sme naplnili krabice a tašky plné nehy, prianí a potešenia pre seniorov v DD a DSS Krivec a Senior Active v Hriňovej. Darčeky žiaci základnej a materskej školy odovzdali priamo pod stromček spomínaných zariadení. Túto skvelú udalosť spestrili spevom, hudbou a slovom, vykúzlili perličky šťastia, lásky a útechy u klientov zariadení. Úprimné slová vďaky, potlesk a stisk ruky bol neskutočným ocenením pre žiakov, ktorí sa tejto krásnej akcie zúčastnili. 
            Posledný decembrový deň v škole patril tradične "Vianočným trhom". Chodby školy sa zaplnili lavicami, na ktorých sa ponúkali všelijaké drobnosti, dobroty, krásne vianočné ozdoby, hračky, školou sa tiahla vôňa vianočného punču, čaju, voňavých srdiečok a mnohí si pochutili na rôznych vianočných chuťovkách. Niekde sa dali zahrať hry. Na trhoch nechýbala obľúbená tombola, v ktorej bolo cez viac ako 200 cien, ktoré nám sponzorovali hriňovskí podnikatelia. Trhov s zúčastnili aj naši bývalí žiaci, rodičia žiakov a priatelia školy, ktorí si atmosféru trhov veľmi pochvaľovali. 

            Výťažok z vianočných trhov v sume 2000€ poputuje malým onkologickým pacientom v Banskej Bystrici OZ Svetielku Nádeje. Ďalšiu sumu v hodnote 400€ posielame OZ Maják Nádeje - mamičkám v núdzi, ktoré nás oslovili s voňavými srdiečkami. 

          • Policajná zásahová jednotka v škole

          • Pred vianočnými prázdninami nám prišli príslušníci policajného zboru predviesť ukážku policajného zásahu - zadržanie osoby podozrivej zo spáchania trestného činu. Policajti mali na sebe nepriestrelné vesty, v rukách zbrane a zločinec bol v okamihu zneškodnený a v putách odvedený do bezpečia vozidla. Ukážka pôsobila veľmi autenticky a uveriteľne. Na záver boli žiakom sprístupnené policajné autá a tiež dostali drobné darčeky ale aj odpovede na ich zvedavé otázky.