• Zapoj sa do zberu šípok

          • Najšikovnejší jednotlivci získajú zaujímavé ceny a najlepšie triedy môžu získať výlet za objavovaním krás lesov a plodov Slovenska.

            kontaktuj p.uč. J.Ruggeri

            1. Žiaci prostredníctvom odovzdaných kilogramov šípok budú získavať finančné prostriedky pre svoju školu. Za každý vyzbieraný kilogram šípkových plodov škola dostane 0,50 €.
            2. Pre tri najlepšie triedy sú pripravené jednodňové výlety autobusom do Lesnej školy v Leviciach v správe štátneho podniku LESY SR, organizačnej zložky OZ Podunajsko spojené so zaujímavým programom a obedom v neďalekej reštaurácii.
            3. Najlepší zberači – jednotlivci budú vyhodnocovaní samostatne pre prvý a samostatne pre druhý stupeň. (1.miesto - fotoaparát, 2. miesto - luk, 3. miesto - kolobežka).
            4. Každý, kto sa zúčastní projektu, získa malý darček ako odmenu na pamiatku a každý žiak, ktorý nazbiera viac ako 10 kg šípok, dostane ešte cenu naviac.
          • Naše futbalistky MFK Spartak Hriňová (Biele baletky) - II. liga žiačky WU15 SsFZ

          • FK Slovan Trstená 0 - 3 (kont.) MFK Spartak Hriňová (Biele baletky)

            1. kolo - Futbalistky MFK Spartak Hriňová U 15 ( Biele baletky) - historicky prvý zápas našich dievčat v II. slovenskej lige v Trstenej vo štvrtok 15.9.2022 dopadol po dlhom čakaní kontumačne v náš prospech kvôli problémom v registrácii hráčok domáceho klubu.V psom daždivom počasí sme si na Orave aspoň priateľsky zahrali a tešili sa na dlhú cestu domov.

             

            MFK Spartak Hriňová (Biele baletky) 0 - 4 (0 - 1) MFK Tatran Liptovský Mikuláš

            2. kolo. II. liga žiačky WU15 SsFZ - MFK Spartak Hriňová (Biele baletky) a ich prvý domáci zápas 17.9.2022. Za 3 dni 2 zápasy.Na domácom ihrisku sme privítali minuloročné víťazky MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Dievčatá bojovali, snažili sa v rámci momentálnych schopností hrať s ťažkým súperom, ktorého sme určite potrápili.Prvý polčas skončil našim nešťastným vlastným gólom 0 -1. V druhom polčase rozhodli súperove 3 rozdielové hráčky. Ďakujem dievčatám za obetavosť v tvrdých súbojoch a bojovnosť. Z chýb sa poučíme a zlepšíme. Nikomu nedáme kožu zadarmo.

             

            tréner, foto, text: Anton Trebuľa - Kečkár, 

          • Ilulstrujeme Horákove povesti - úspech našich žiakov

          • Zapojili sme sa do celoslovenskej výtvarnej súťaže, ktorú organizuje Základná škola J. Horáka v Banskej Štiavnici. V tomto školskom roku sme ilustrovali vybrané povesti Jozefa Horáka a našim piatakom sa podaril nasledujúci úspech:

             

            Čestné uznania a Cenu žiackej poroty v kategórii základné školy, 4. - 6. ročník získali 

            Adam Svitek a Alexandra Hupianová z 5. A triedy pod vedením p. uč. Skučkovej.

            Slávnostné vyhodnotenie prebehne v septembri, Adamkovi a Saške gratulujeme a tešíme sa spolu s nimi z ich úspechu. Prikladáme fotografie všetkých prác, ktoré sme do súťaže zaslali.

          • 30.06.2022 bude ŠKD v prevádzke najneskôr do 14:00 hod

          • Prosíme rodičov detí navševujúcich ŠKD, aby si vrámci možností vyzdvihli svoje deti z ŠKD skôr (dnes 29.06.2022) ako v bežné dni. Vysoké popoludňajšie teploty sú pre detský organizmus nebezpečné. Oznamujeme rodičom, že zajtra 30.06.2022 bude ŠKD v prevádzke najneskôr do 14:00 hod.

          • Celoslovenská výzva pre ZŠ „Dlaň dokorán“

          • Kedy si naposledy urobil niečo pre iných? Kedy si poradil, pomohol, podporil? Deti obkreslili a vystrihli svoju otvorenú dlaň a napísali do nej dobré skutky, ktoré urobili. Potom sme všetky ruky detí zo školy spojili a odmerali sme reťaz, ktorá mala 45,5 metra.

          • Po stopách SNP

          • 10. júna sa niektorí žiaci našej školy zúčastnili na dejepisnej exkurzii po stopách SNP, ktorú pre nich zorganizovala hriňovská organizácia Zväzu protifašistických bojovníkov. Žiaci sa poklonili pri hroboch padlých na partizánskom cintoríne Tlstý javor. Navštívili aj Múzeum SNP v Nemeckej a Banskej Bystrici. Pripomenuli sme si utrpenie a hrdinstvo našich predkov počas druhej svetovej vojny.

            text: p.uč. Blanka Kováčová, foto: Monika Krnáčová 8.A, foto upravil: Anton Trebuľa - Kečkár

             

          • Okresné kolo v atletike žiačok a žiakov okresu Detva

          • V dňoch 8.,9.,10., júna prebiehalo okresné kolo v atletike žiačok a žiakov okresu Detva.

            Futbalový štadión v Detve sa na tri dni stal dejiskom atletických disciplín. Deti súperili na športoviskách v skoku do diaľky, hode kriketovou loptičkou, vo vrhu guľou, behu na 50,60,300,400,600,800 a 1000m. Naši žiaci sa  pod vedením svojich učiteľov svedomite pripravovali a dosiahli skvelé výsledky.

            Všetci nemôžu byť na stupni víťazov, ale svojou bojovnosťou si zaslúžia naše poďakovanie za úspešnú reprezentáciu, Viktória Borodáčová, Mária Machavová, Nikola Melicherová, Šimon Straka, Ľubomír Babic, Daniela  , Adriana Hanesová

            Veľký obdiv patrí žiakom 5.ročníka. Ich snaha, bojovnosť, môžu byť vzorom aj pre profesionálnych športovcov. Skvelí boli všetci ktorí reprezentovali našu školu a verím, že stupeň víťazov čaká na nich v ďalších atletických súťažiach. Ďakujeme za reprezentáciu.

            Posledný deň patril našim najmenším. Ich medailová bilancia bola skvelá.

          • Úspešný atletický štvorboj – Miška Lalíková 7.A

          • V piatok 3.6. sa konalo  krajské kolo atletického štvorboja v Žiari nad Hronom. Miška bojovala  v konkurencii atlétok  o postup na celoštátne kolo. Na postup jej chýbalo 6 bodov, ale aj napriek tomu jej gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

             

          • Zbierka pre Odchytové koterce v Hriňovej

          • Posledný aprílový týždeň žiaci z 3.A zorganizovali zbierku pre Odchytové koterce v Hriňovej. Počas toho týždňa nás v škole navštívila dobrovoľnícka Mia aj so psíkmi. Žiakom sa podarilo vyzbierať nielen staré deky, uteráky a plachty ale aj financie vo výške 200€. 

            V piatok, 3.6.2022, osobne navštívili koterce  a odovzdali zbierku. Odmenou im bol, okrem dobrého pocitu, šťastný pohľad psíkov. Zvieratká zvládli návštevu vynikajúco a dúfajú, že ich skvelú povahu ocenia aj ich budúci majitelia, na ktorých netrpezlivo čakajú. Deti si tiež užili prítomnosť šteniatok, ktorým sa v ten deň dostalo veľké množstvo objatí a pohladenia. Veríme, že táto akcia nebude posledná a ak bude opäť príležitosť, radi ju zopakujeme.